F. M. Alexander

Ki F. M. Alexander?

F.M. Alexander (1869-1955) Ausztráliában született. Néhány évig Shakespeare-színész volt, de szinészi karrierjét veszélybe sodorta, hogy állanóan berekedt, elment a hangja. Mivel az orvosok nem tudtak segíteni rajta, saját maga próbálta meggyógyítani önmagát. Hosszú éveket töltött saját maga megfigyelésével tükrök előtt és annak kutatásával, hogyan tud segíteni hang problémáin.

F. M. Alexander

A megfelelő testtartás elsajátítása révén hangszálai megkapták azt a teret, poziciót, amely biztosította számára a hibátlan hang-képzést. Technikája a derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó kezelésére is hatásosnak bizonyult. Eredményeiről és módszeréről a The Use of the Self (Önmagunk használatáról) című könyvében ír. Miután saját magát meggyógyította, elkezdte tanítani módszerét. 1904-ben Londonba költözött, ott folytatta a tanítást, majd évekig tanított az USA-ban. 1931-től haláláig Angliában Oktatóközpontot vezetett, ahol az Alexander Technika tanárok képzése folyt. Ennek következtében az angolszász országokban terjedt el leginkább az Alexander technika, ahol több ezer képzett Alexander tanár van.

Az Alexander technika atyja

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngésződben. További információk itt találhatók: Adatkezelési tájékoztató

Bővebben Elfogadom