Vélemények

Vendégeim véleménye az Alexander technikáról:

Bizonyos mozgásmintáink, reakcióink idővel automatikussá, és megszokott testérzetekké válnak. Itt kezdődik a diszfunkcionális testhasználat kialakulása: megbomlik a fej, a nyak, és a gerinc természetes kapcsolata, amely alapvetően befolyásolja a mozgáskoordinációt, az egyensúlyt, az izmok megfelelő tonizálását, az ízületek szabad mozgását. A problémát az okozza, hogy nem vagyunk tudatában a hibás testhasználatnak, ezért nem is korrigáljuk azt. Csilla profi módon segített nekem felismerni és kioldani a felesleges feszültségeket, a kényszer-izomtartásokat és közben arra is megtanított, hogy önállóan is képes legyek az Alexander technika tudatos használatára.

- Kiss Viktória

15 éve különböző hátproblémáim vannak, derékfájás, nyakfájás, görbe tartás.
Megkedveltem az Alexander órákat, mert egyrészt nagyon jól el tudok lazulni, másrészt érzem, hogy az izmaim és az ízületeim egyre jobb állapotba kerülnek. Mivel eléggé feszültek a napjaim, ezért nagyon tetszik, hogy itt nem tovább kell feszíteni, hanem megtanulok kicsit lazítani is.

- Lehel Zoltán

Cégvezető

Néhány Alexander óra után sokat javult a hátam és nagy örömömre a munkában is lazább vagyok.

- Horváth Márta

Angoltanár

Egy időről időre kiújuló hangszálprobléma miatt kerestem meg Pálos Csillát, és kezdtem el az Alexander technikával foglalkozni, mint utolsó lehetőséggel, ami talán segíthet. A hangszálcsomóm, aminek a mérete a műtéteket leszámítva semmi más kezelés hatására nem csökkent, az Alexander technika mellett végre csökkenni kezdett. A tréning során kiderült, hogy mennyi felesleges feszültséget „tárolok” különböző izmokban esetemben a nyaki izmokban.

- Réti Csaba

Informatikus

Nekem az Alexander technika meghozta a fájdalommentes életet. Nővérként dolgoztam közel 10 éven keresztül korházban, ahol mindennapos volt a betegek emelgetése. Ennek köszönhetően nagyon sokat fájt a hátam. Sokszor ülni, állni, feküdni sem bírtam. Szinte naponta vettem be fájdalomcsillapítót.
25 Alexander órán vettem részt Pálos Csilla tanárnőnél és, bár eleinte nem hittem benne, saját magamon tapasztalhattam meg a jótékony hatását. Megtanultam helyesen használni a testem, és ezáltal fájdalommentesen élni. Ha elfeledkezem magamról és a régi megszokott módon ülök,vagy emelek meg valamit, megfájdul a hátam,de megtanultam, hogyan gyógyítsam önmagam. Azóta nem volt szükségem a hátfájás miatt fájdalomcsillapítóra.
Jelenleg is körzeti nővérként nagyon sokat ülök és ezért a gerincem is terhelésnek van kitéve, de már nem aggódom, mert egy olyan tudásra tettem szert, ami mindig segít és mindig velem van a fájdalom elleni csatáimban.
Azóta mindenkinek csak ajánlani tudom, mert szerintem fantasztikus ez a technika.

- Horváth Blanka

Körzeti nővér

Az Alexander számomra egy finom érintéssel dolgozó, az ízületek helyes tartását megéreztető technika, ami a mozdulatok tudatosításával segít abban, hogy kialakítsak egy optimális izomtónust és testtartást, a plasztikus mozgást.
Nekem sokat segített akkor, amikor a vállaim be voltak feszülve a sziklamászástól és a munkától, megtanított úgy mozogni, hogy az ízületemet ne terheljem. Munka közben tudatosan tudtam kerülni az elcsavarodott helyzeteket, rávezetett arra, hogy sokkal kisebb erő használatával ugyanolyan, ha nem jobb eredményt tudok elérni. Manuálterapeutaként nagyon hasznosnak tartom az Alexander-módszert, ami segít átalakítani a mozgáskultúránkat, leépíti a berögződött rossz mintákat, és ez a tartós jólléthez nélkülözhetetlen.

- Varga Viola

manuálterepauta

Az Alexander Technika engem ellazít és egyben megtanít koncentrálni. Gyakori fejfájásom miatt kezdtem el Alexander órákra járni, és azóta megszűntek a fejfájásaim.

- Kék Katalin

Független pénzügyi tanácsadó

Úgy élem meg, hogy az Alexander órák után megszabadulok a bilincseimtől, melyeknek előtte nem is voltam tudatában. Sokkal szabadabban létezem. Soha nem tudtam, hogy ilyen könnyedén is lehet mozogni. Olyan egyszerűnek tűnik az egész, hogy nem is értem, eddig miért nem így mozogtam.

- Rambala Éva

www.rambala.hu

Én azon szerencsések egyike vagyok, akik még időben rátaláltak az Alexander technikára. Amellett, hogy gerincferdülésem és lúdtalpam is van, nagyon izgulós (hasfájós) is vagyok. Ha egy vizsga előtt állok, automatikusan kicsire összehúzom magam, ilyenkor jut eszembe, mit tanultam Csillától: kihúzom magam, igyekszem nyújtani a gerincemet. Ezáltal nem csak hogy a hasgörcs oldódik, de én magam is magabiztosabbnak tűnök, és annak is érzem magam. Én főleg itt vettem észre a változást. Amikor sikerül odafigyelnem a tartásomra, akkor magasabbnak látszom, és az alakom is előnyére változik. Egy olyan emberré válok, aki kényelmesen érzi magát a bőrében, és ettől sokkal állóképesebbé, magabiztosabbá lesz.

- Varga Laura (18)

Tanuló

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngésződben. További információk itt találhatók: Adatkezelési tájékoztató

Bővebben Elfogadom