Fejfájás

A fejfájás okai

Fejfájás ellen

A fejfájás sokakat kínoz és számtalan fajtája ismert. Az állandó vagy rendszeresen jelentkező fejfájás gyakran a rossz testhasználatra vezethető vissza.

Az esetek mintegy 70%-ában a fejfájás oka a nyaki izmok túlzott feszessége, amely a helytelen fejtartás és a stressz miatt alakul ki.

Ha a fejünket lazán, a legfelső nyakcsigolyán egyensúlyban tartjuk, nincs szükség a nyaki- és hátizmok túlterhelésére. Sajnos nagyon erős a hajlam bennünk, hogy folyton előreejtsük a fejünket. Sokan már nem is képesek a helyére tenni a fejüket, annyira belemerevedtek a hibás tartásba. Ezzel azonban tartósan túlterheljük nyaki- és hátizmainkat, sérül a fej és törzs közötti optimális kapcsolat, csökken az agy vérellátása. A stressz ugyancsak tartós feszültséget okoz az izmokban. Mindez oda vezet, hogy egyre többször jelentkezik vagy állandósul a fejfájás.

Az Alexander módszer a fejfájás megszüntetésében is segít

Az Alexander technikával megtanuljuk ellazítani az izmokat, valamint elsajátítjuk a helyes fej- és testtartást. Ezzel a nyaki izmok tehermentesülnek és megszűnhet a fejfájás. A módszer előnye, hogy a gyógyszerekkel, alkalmi kezelésekkel ellentétben a panasz kiváltó okait szünteti meg, így a fejfájás később sem tér vissza.

Sajnos napjainkban egyre több fiatalt is érintenek a rossz testhasználatból eredő fejfájás, illetve egyéb mozgásszervi panaszok, problémák (hátfájás, derékfájás, lumbágó).

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngésződben. További információk itt találhatók: Adatkezelési tájékoztató

Bővebben Elfogadom