Lumbágó

Tévhit a lumbágóval kapcsolatban

A lumbágóról sokan azt gondolják, hogy az idősek betegsége, az öregedéssel természetesen együtt járó panasz. Pedig a lumbágó épp úgy jelentkezik fiatalabb korban is, sőt: sajnos egyre több fiatal szenved tőle.
De mi is az a lumbágó pontosan?

A lumbágó meghatározása

A lumbágó a hát alsó szakaszán, a keresztcsont tájékán jelentkező, hirtelen fellépő fájdalom; kiválthatja akár egyetlen rossz mozdulat is. Kialakulását egyre gyakrabban jelentkező, fokozódó erősségű derékfájás szokta megelőzni. A lumbágó merev, görcsös testtartásba kényszeríti az embert, mivel a legkisebb mozdulat is újabb fájdalommal járhat, így kerüli azt.

Lumbágó ellen

A lumbágó kezelése

Az Alexander technika segítségével a lumbágó, a derék- és hátfájás, valamint az egyéb, rossz tartásból eredő panaszok hatékonyan kezelhetők. Az Alexander technika révén elsajátítható a helyes testhasználat és elkerülhető a gerinc alsó szakaszának túlterhelése. Ha megszűnik a túlterhelés miatti túlzott izomfeszültség, akkor csökken, majd lassan megszűnik a fájdalom is.

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngésződben. További információk itt találhatók: Adatkezelési tájékoztató

Bővebben Elfogadom